Ochutnávka hermelínu

Jídelnapro žáky

Máte rádi Hermelín?

 

V úterý 12.12. se můžete těšit na ochutnávku.

– můžete ochutnat

– neobjednáváte předem

Smažený hermelín s zeleninovým salátem

 

 

Hermelín nakrájejte na trojúhelníčky. Z piva, mouky, prolisovaného česneku a koření připravte husté těstíčko. V něm pak jednoduše trojúhelníčky obalujte a smažte na rozpáleném oleji. Za chvíli je chuťovka k televizi nebo pro návštěvu hotová! Můžete ji servírovat samostatně nebo jako doplněk salátu.

 

Hermelínová sluníčka

Potřebujete: 2 hermelíny, 50 g tvrdého sýru (eidam), mletou papriku, 4 vejce, mletý pepř.

Proč si nedopřát v zimě trochu sluníčka?

Hermelíny podélně rozkrojte a půlky zevnitř trochu vydlabejte. Položte je na plech na pečicí papír (řeznou stranou nahoru), okořeňte paprikou a pepřem, kraje posypte nahrubo strouhaným sýrem a nakonec do prohlubně rozklepněte vejce. Zapečte při 120 stupních Celsia, dokud vejce nejsou hotová.

 

Smažený hermelín v pivním těstíčku

Potřebujete: 2 hermelíny, 100 ml světlého piva, 6 lžic hladké mouky, sůl a pepř, 2 stroužky česneku, grilovací koření.

 

 

12.12.2017 ochutnávka – nabídněte si – pouze ochutnejte-neobjednává se !!!

 


Dalši příspěvky